Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs "Świąteczne skarby -
bakalie w roli głównej"

Zdjęcie nadesłane na konkursCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Aromatyczny keks - składniki:10 dag
masła1 szklanka
miodupół szklanki
cukru2
jajkakilka pokrojonych cząstek
pomarańczy3 szklanki
mąkipo pół łyżeczki
cynamonu i
imbirupół szklanki ulubionych
bakalii :
suszona żurawina ;
suszone śliwki ; ulubione
orzechy ;
owoce kandyzowane i
rodzynkiAromatyczny keks - sposób przygotowania:
Miódł,
masło i
cukier podgrzać do momentu rozpuszczenia składników. Ostudzić. Do zimnej masy przesiać
mąke i
proszek do pieczenia, dodać:
jajka,
imbir,
cynamon oraz cząstki
pomarańczy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Dodajemy
bakalie i jeszcze raz mieszamy. Odstawiamy na całą noc w chlodne miejsce. Na drugi
dzien przekładamy ciasto do podłużnej foremki i pieczemy ok. godziny w 160 stopniach.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu