Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs 'Szybko i smacznie'

Zdjęcie nadesłane na konkurs 'Szybko i smacznie'Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)4-6 szt.
makaronu gniazdka400g
polędwiczki wieprzowej1
papryka0.5 puszki
kukurydzy1por1marchewka1 ząbek
czosnkusólpieprz100g
sera żółtegoSos:0.5 l
śmietany 30%0.5 l
wody2 łyżki kwaśnej
śmietany 18%2 łyżki
majonezu2 płaskie łyżki
mąki2 łyżeczki
przecieru pomidorowegosólpieprzsuszona
bazyliaczosnek granulowanyGniazda
makaronowe w kokilkach - sposób przygotowania:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Polędwiczkę kroimy w paseczki, przyprawiamy
solą i
pieprzem i smażymy. Gdy
mięso będzie prawie gotowe dodajemy
por pocięty w paseczki oraz
marchewke startą na tarce o grubych oczkach. Smażymy ok. 5 minut. Następnie dodajemy
czosnek przeciśnięty przez praskę i
kukurydzę. Całość delikatnie mieszamy z gniazdkami tak, aby zachowyły kształt gniazdek już w kokilkach. Wykonujemy sos. Wszystkie składniki na sos wymieszać, doprawić i zalać
makaronowe gniazda. Sosu ma być tyle, aby
makaron był przykryty. Posypać startym
żółtym serem. Zapiekamy ok. 15-20 minut.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu