Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor bocado

Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (81 głosów)Składniki:250g
twarogu (tłusty albo półtłusty;
śmietankowy; nie musi być mielony)2
jaja1/3 szklanki
cukru1/8 szklanki
oleju1/2 budyniu (wg uznania nawet
owocowy!)1/8 szklanki
mleka1/4
torebki cukru wanilinowegoOdrobina tłuszczu i
bułki tartej do foremek od tarteletek (ok.8 szt. średnich)Niebiańskie serniczki grzechu warte - sposób przygotowania: Jedna z prostszych, a za razem smaczniejszych receptur na serniczki. Rozpływają się w ustach, w zależności od użytego budyniu mogą być
malinowe,
truskawkowe,
toffi, a najlepsze są
waniliowe i
śmietankowe. Mają konsystencję delikatnej pianki i nie sposób poprzestać na kilku... Najlepsze na ciepło, od razu po wyciągnięciu z piekarnika, do tego gałka
lodów waniliowych, szczypta
kakao, odrobina prażonych
migdałów i jesteśmy w Niebie!A jak wygląda
droga do Nieba od początku?Do wysokiego naczynia wrzucamy
ser, lekko go rozdrabniając widelcem, dodajemy resztę podanych składników i blenderem rozdrabniamy wszystko energicznie, zajmie nam to dosłownie chwilkę.Podgrzewamy piekarnik i w tym samym czasie przygotowujemy foremki do tarteletek, smarujemy je tłuszczem i obsypujemy
bułką.Do gotowych foremek wlewamy ciasta (tak do połowy foremki tj. 2-3 łyżki stołowe) i wkładamy do pieca.Po 20 minutach powinny być gotowe, dla pewności sprawdźmy je patyczkiem.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu