Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
markiCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia fusionIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)Mega jajecznica - pozywna i prosta - składniki:2
jajka1/4 średniej
cebuli5 plasterków
szynki3 plasterki
polędwicy12 plastry
żółtego seraolejsólpieprzsuszone
zioła1
pomidor1
zielona paprykaMega jajecznica - pozywna i prosta - sposób przygotowania: Na rozgrzany
olej w patelni wrzucamy drobno posiekaną
cebulę. Gdy
cebula będzie lekko zarumieniona wsypujemy drobno
posiekaną szynkę i
polędwicę - smażymy wszystko na średnim ogniu często mieszając - zależy nam na tym, by tylko podgrzać
mięso i odparować z niego nadmiar
wody. W międzyczasie do miseczki wbijamy 2
jajka, przyprawiamy
solą,
pieprzem i suszonymi
ziołami (mogą być dowolne, ja
daję mieszankę
tymianku,
oregano,
bazylii, majranku,
rozmarynu i
szałwii), następnie do masy w miseczce dodajemy drobno pokrojony w kostkę plaster
sera i następnie delikatnie mieszamy zawartość miseczki widelcem tak, aby wszystko dokładnie wymieszać, ale nie wytworzyć piany z
białka. Następnie do masy w miseczce dodajemy drobno pokrojony w kostkę plaster
sera. Kroimy
pomidor w plastry o grubości ok 1 cm i wrzucamy na patelnię do
mięsa i
cebuli - smażymy ok. 2 minut, często mieszając by
pomidor zmiękł, dosypujemy drobno pokrojoną
zieloną paprykę (może być też innego koloru, ale zielona najlepiej kontrastuje z czerwienią
pomidJak sprawdzić czy
jajko jest świeże?Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu