Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Marta GesslerCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1/2 kg piersi indykaananaspapajaawokadomango pokrojone w kostkęsos: 100 ml ciemnego rumu3/4 szkl. soku ananas owego3/4 szkl. soku ze świeżych pomarańczy1/2 łyżeczki zmielonego ziela angielskiego1 suszona papryczka chili2 łyżki brązowego cukru1 łyżka soku z cytryny10 łyżek oleju laskowegoPiersi drobiowe w sosie rumowym - sposób przygotowania: Do rondla wlać sok z ananasa, pomarańczy, dodać ziele angielskie, pokruszoną papryczkę chili, cukier, sok z cytryny i olej. Zagotować. Potem gotować ok. 25 - 35 minut na małym ogniu. Sos podzielić na 2 porcje. Indyka pokroić w małą kostkę. Na patyki nadziewać dowolne kombinacje mięsa i owoców. Posmarować sosem. Ułożyć na blaszce aluminiowej do grillowania i piec ok. 8 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 st.C. Podawać z pozostałą porcją sosu.Jak jeść mango?Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu