ßßß Cookit - przepis na Piersi drobiowe w sosie rumowym

Piersi drobiowe w sosie rumowym

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Marta Gessler
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: średnie
Region: inne
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
1/2 kg piersi indyka
ananas
papaja
awokado
mango pokrojone w kostkę
sos: 100 ml ciemnego rumu
3/4 szkl. soku ananas owego
3/4 szkl. soku ze świeżych pomarańczy
1/2 łyżeczki zmielonego ziela angielskiego
1 suszona papryczka chili
2 łyżki brązowego cukru
1 łyżka soku z cytryny
10 łyżek oleju laskowego
Piersi drobiowe w sosie rumowym - sposób przygotowania: Do rondla wlać sok z ananasa, pomarańczy, dodać ziele angielskie, pokruszoną papryczkę chili, cukier, sok z cytryny i olej. Zagotować. Potem gotować ok. 25 - 35 minut na małym ogniu. Sos podzielić na 2 porcje. Indyka pokroić w małą kostkę. Na patyki nadziewać dowolne kombinacje mięsa i owoców. Posmarować sosem. Ułożyć na blaszce aluminiowej do grillowania i piec ok. 8 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 st.C. Podawać z pozostałą porcją sosu.
Jak jeść mango?
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/5408720/piersi drobiowe w sosie rumowym/p