ßßß
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGPoziom trudności: łatwe
Średnia ocena potrawyOceń przepis (14 głosów)Cuba libre - składniki:25 ml ciemnego rumu120 ml coca-coli5 ml soku z cytrynydo dekoracji: po plasterku pomarańczy i cytrynyCuba libre - sposób przygotowania: Pięć kostek lodu wrzucić do wysokiej szklanki koktailowej, dodać rum, sok z cytryny i colę. Udekorować szklankę plasterkami cytrusów.Drinki z przeszłością
choć drink zyskał sławę dopiero za sprawą filmów o przygodach agenta specjalnego, jego historia sięga drugiej połowy XIX wieku, kiedy to wermut Martini & Rossi trafił do USA. Jeden z barmanów zmieszał go z ginem, a drink nazwał po prostu martini. Pochodzenie drinku Cuba Libre nie jest do końcaPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu