ßßß
Poziom trudności: średnieŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)Blue Lagoon - składniki:40 ml rumu20 ml curacao blue syrop (wym.kuraso)sok z połowy limonkisprite do wypełnienia10 ml syropu cukrowegocytryna lub pomarańcza do ozdobysłomkaBlue Lagoon - sposób przygotowania: Świetny efektowny drink, idealny na ciepłe wieczory. Wypełniamy schaker lodem, wlewamy rum, curacao, sok z limonki, syrop cukrowy. Mieszamy do momentu oszronienia się schakera. Do długiej szklanki wsypujemy do pełna lodu w kostkach, wlewamy zawartość schakera, dopełniamy spritem, dekorujemy pomarańczą i/lub cytryną, wsadzamy słomkę. Można serwować również jako shoty. Smacznego!Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu