Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
Marta GesslerCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)
Lukier miętowy - składniki:1 i 1/2 szkl.
cukru pudrusok z cytrynyłyżeczka
rumu lub
likieru miętowegoLukier miętowy - sposób przygotowania:
Cukier ucierać, dodając po parę kropel
soku z cytryny i
rumu i tyle
wody, aby utworzyła się gęsta masa nadająca się do lukrowania.Jak zrobić lukier? Bardzo łatwo

konsystencję
śmietany. Gdy jest za rzadki, dodać
cukier, gdy za gęsty -
sok z cytryny. Nadmiar można przechowywać w słoiczku w chłodnym miejscu. W naszej bazie znajdziecie też przepis na
lukier miętowy ,
imbirowy lub
waniliowy . Świąteczne pierniczki w kilku prostych krokach. Idealny przysmak, ale i ozdobaPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu