ßßß Cookit - przepis na Lukier miętowy

Lukier miętowy

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Marta Gessler
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
Lukier miętowy - składniki:
1 i 1/2 szkl. cukru pudru
sok z cytryny
łyżeczka rumu lub likieru miętowego
Lukier miętowy - sposób przygotowania: Cukier ucierać, dodając po parę kropel soku z cytryny i rumu i tyle wody, aby utworzyła się gęsta masa nadająca się do lukrowania.
Jak zrobić lukier? Bardzo łatwo
konsystencję śmietany. Gdy jest za rzadki, dodać cukier, gdy za gęsty - sok z cytryny. Nadmiar można przechowywać w słoiczku w chłodnym miejscu. W naszej bazie znajdziecie też przepis na lukier miętowy , imbirowy lub waniliowy . Świąteczne pierniczki w kilku prostych krokach. Idealny przysmak, ale i ozdoba
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/8479300/lukier mietowy/p