Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)2
pomidory (20 dag)1
ogórek (15 dag)1 główka
sałaty lodowej60 dag
piersi kurczaka1/2 szklanki
musztardy Dijon1/3 szklanki
syropu klonowego lub
miodu2/3 szklanki ziaren
sezamu3 łyżki
oleju roślinnegoSos:1/4 szklanki
oleju roślinnego3 łyżki
octu ryżowego4 łyżki startego świeżego
imbiru1 łyżka
musztardy Dijon
Sałatka z
kurczakiem z
syropem klonowym - sposób przygotowania: Przygotować sos: składniki połączyć, wymieszać, doprawić
solą i
pieprzem.
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na małe kawałki, polać
syropem klonowym wymieszanym z
musztardą i marynować 1 godz. Wyjąć z marynaty, obtoczyć w
sezamie, oprószyć
solą oraz
pieprzem i obsmażyć na 1-2 łyżkach
oleju.
Ogórek obrać i pokroić w kostkę.
Pomidory sparzyć, obrać i pokroić na ósemki.
Sałatę porwać na kawałki, połączyć z
ogórkami i
pomidorami, wymieszać z 3 łyżkami sosu. Podawać z kawałkami
kurczaka, skropionymi pozostałym sosem.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu