ßßß Cookit - przepis na Kapusta włoska z fasolką

Kapusta włoska z fasolką

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor zjedz_mnie
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (10 głosów)
1 nieduża główka kapusty włoskiej
1 -2 kabanosy drobiowe
listek laurowy
kawałek papryki czerwonej
sos sojowy
pieprz biały
papryka ostra w proszku
sól ziołowa
bazylia
przyprawa do dań z kapusty
puszka fasolki w zalewie pomidorowej
natka pietruszki
Kapusta włoska z fasolką - sposób przygotowania: Kapustę opłukać, poszatkować. Następnie wrzucić do garnka i podlać niewielką ilością wody. Dusić, aż zmięknie. Pokroić kabanosa, paprykę (uprzednio opłukaną) i dodać do kapusty. Doprawić przyprawami i dusić ok. 15 minut. Kiedy kapusta będzie już miękka dodać fasolkę i chwilę razem poddusić. Natkę opłukać, pokroić dodać do gotowej kapusty. Wymieszać.
Zdrowe i proste dania: Młoda kapusta z młodymi ziemniakami
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-21878922/kapusta wloska z fasolka/p