ßßß Cookit - przepis na Zrazy ze schabu

Zrazy ze schabu

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor zjedz_mnie
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (9 głosów)
1. 4 kotlety schab owe (schab środkowy)
2. 25 dag pieczarek
3. 2 cebule
4. 1/2 papryki zielonej
5. 1 łyżka oleju
6. 2 kabanosy drobiowe
7. 4 nieduże ogórki konserwowe
8. sól ziołowa
9. pieprz biały
10. papryka w proszku ostra
11. bazylia
12. sos sojowy
13. 2 listki laurowe
Zrazy ze schabu - sposób przygotowania: Schab rozbić na dość duże kotlety. Opłukać i osuszyć. Następnie na każdej porcji mięsa ułożyć kawałek kabanosa, cebuli, ogórka konserwowego i kawałek papryki zielonej. Lekko oprószyć pieprzem, a następnie zawinąć i spiąć wykałaczkami lub szpilkami do rolad. Pieczarki obrać, opłukać, osuszyć i pokroić. Obraną cebulę pokroić i razem z pieczarkami podsmażyć na łyżce oleju. Następnie dodać pokrojoną paprykę i wcześniej przygotowane mięso. Doprawić przyprawami, lekko podlać wodą i dusić do miękkości.
Taniec z garami - sposób na schab po mazursku
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-21110884/zrazy ze schabu/p