Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor zjedz_mnieCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (9 głosów)1. 4 kotlety schab owe (schab środkowy)2. 25 dag pieczarek3. 2 cebule4. 1/2 papryki zielonej5. 1 łyżka oleju6. 2 kabanosy drobiowe7. 4 nieduże ogórki konserwowe8. sólziołowa9. pieprz biały10. papryka w proszku ostra11. bazylia12. sos sojowy13. 2 listki lauroweZrazy ze schabu - sposób przygotowania: Schab rozbić na dość duże kotlety. Opłukać i osuszyć. Następnie na każdej porcji mięsa ułożyć kawałek kabanosa, cebuli, ogórka konserwowego i kawałek papryki zielonej. Lekko oprószyć pieprzem, a następnie zawinąć i spiąć wykałaczkami lub szpilkami do rolad. Pieczarki obrać, opłukać, osuszyć i pokroić. Obraną cebulę pokroić i razem z pieczarkami podsmażyć na łyżce oleju. Następnie dodać pokrojoną paprykę i wcześniej przygotowane mięso. Doprawić przyprawami, lekko podlać wodą i dusić do miękkości.Taniec z garami - sposób na schab po mazurskuPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu