Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor gzwCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia północnoamerykańskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1kg karkówki3 cebule0.25 szklanki sosu sojowego1 szklanka bulionu wołowego3 liście laurowe1 ząbek czosnku1 łyżeczka oregano1 łyżka olejusólKarkówka wolno pieczona - sposób przygotowania: Mięso natrzeć solą, pieprzem i obsmażyć na oleju ze wszystkich stron. Cebule posiekać. Sos sojowy połączyć z bulionem, liśćmi laurowymi, czosnkiem i oregano. Wszystkie składniki połączyć razem w naczyniu żaroodpornym. Piec 5 godzin w temperaturze 160 stopni. Podawać z ryżem lub ziemniakami według uznania.Popularna karkówka w nieco bardziej wyrafinowanej wersji, bo z czerwonym winemPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu