ßßß Cookit - przepis na Karkówka wolno pieczona

Karkówka wolno pieczona

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor gzw
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia północnoamerykańska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
1kg karkówki
3 cebule
0.25 szklanki sosu sojowego
1 szklanka bulionu wołowego
3 liście laurowe
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka oregano
1 łyżka oleju
sól
Karkówka wolno pieczona - sposób przygotowania: Mięso natrzeć solą, pieprzem i obsmażyć na oleju ze wszystkich stron. Cebule posiekać. Sos sojowy połączyć z bulionem, liśćmi laurowymi, czosnkiem i oregano. Wszystkie składniki połączyć razem w naczyniu żaroodpornym. Piec 5 godzin w temperaturze 160 stopni. Podawać z ryżem lub ziemniakami według uznania.
Popularna karkówka w nieco bardziej wyrafinowanej wersji, bo z czerwonym winem
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-163558406/karkowka wolno pieczona/p