Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik KuchniaCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia północnoamerykańskaIlość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)po 25 dag
fasoli czarnej i czerwonej2 całe
cebulekilka
goździków2
listki laurowe2
cebule pokrojone w kostkę2 posiekane ząbki
czosnku50 ml
oleju4 dag
przyprawy chili2 łyżki
słodkiej papryki2 łyżeczki kuminu1 łyżka
oregano1 puszka
koncentratu pomidorowego (160 g)
sólpieprz czarny i kajeński2 kawałeczki
gorzkiej czekoladyChili jarskie z
fasolą - sposób przygotowania:
Fasolę czerwoną i czarną przebierz, namocz na noc (każdy gatunek oddzielnie), usuń ziarna pływające na wierzchu, opłucz. W osobnych garnkach zalej każdy gatunek
fasoli zimną
wodą, do każdego garnka włóż
cebulę naszpikowaną
goździkami i
listkiem laurowym. Gotuj, aż
fasola będzie półmiękka. Posiekaną
cebulę zeszklij z
czosnkiem na
oleju, dodaj oba gatunki odcedzonej
fasoli (listek i
cebulę z
goździkami wyrzuć),
przyprawy i
czekoladę. Koncentrat wymieszaj z 3 szklankami
wody z
fasoli i wlej do garnka. Wymieszaj i duś na małym ogniu, aż
fasola będzie miękka, a sos gęsty.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu