ßßß Cookit - przepis na Chili jarskie z fasolą

Chili jarskie z fasolą

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia północnoamerykańska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (2 głosy)
po 25 dag fasoli czarnej i czerwonej
2 całe cebule
kilka goździków
2 listki laurowe
2 cebule pokrojone w kostkę
2 posiekane ząbki czosnku
50 ml oleju
4 dag przyprawy chili
2 łyżki słodkiej papryki
2 łyżeczki kuminu
1 łyżka oregano
1 puszka koncentratu pomidorowego (160 g)
sól
pieprz czarny i kajeński
2 kawałeczki gorzkiej czekolady
Chili jarskie z fasolą - sposób przygotowania: Fasolę czerwoną i czarną przebierz, namocz na noc (każdy gatunek oddzielnie), usuń ziarna pływające na wierzchu, opłucz. W osobnych garnkach zalej każdy gatunek fasoli zimną wodą, do każdego garnka włóż cebulę naszpikowaną goździkami i listkiem laurowym. Gotuj, aż fasola będzie półmiękka. Posiekaną cebulę zeszklij z czosnkiem na oleju, dodaj oba gatunki odcedzonej fasoli (listek i cebulę z goździkami wyrzuć), przyprawy i czekoladę. Koncentrat wymieszaj z 3 szklankami wody z fasoli i wlej do garnka. Wymieszaj i duś na małym ogniu, aż fasola będzie miękka, a sos gęsty.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/41824814/chili jarskie z fasola/p