Wykonanie
Pozostając w temacie zdrowych przekąsek zachęcam do wypróbowania przepisu na pieczoną
ciecierzycę. Wystarczy dodać dowolne, ulubione
zioła i chrupiąca przekąska gotowa. Pieczona
ciecierzyca jest zdrowa i można chrupać ją bez wyrzutów :).
puszka
ciecierzycyłyżka
olejuulubione
zioła i
przyprawy:
słodka papryka,
chilli, granulowany
czosnek,
oregano,
sólCiecierzycę odsączyć z zalewy na sicie i osuszyć papierowym ręcznikiem.Przesypać do miski, dodać
olej i
przyprawy - dodałam po łyżeczce
papryki,
chilli,
czosnku,
oregano i sporą szczyptę
soli.Wymieszać, aby ziarna pokryły się
przyprawami.Przesypać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temp. 180 st.C. przez około 40 minut, co jakiś czas przemieszać ziarna, aby upiekły się równomiernie.