ßßß
 
            
         Składniki:1 puszka ciecierzycy (400 g)1 łyżka oleju rzepakowego1/2 łyżeczki słodkiej papryki1/4 łyżeczki czosnku granulowanegoszczypta chilisól (do smaku)
Składniki:1 puszka ciecierzycy (400 g)1 łyżka oleju rzepakowego1/2 łyżeczki słodkiej papryki1/4 łyżeczki czosnku granulowanegoszczypta chilisól (do smaku) Ciecierzycę odsączyć na sicie. Przełożyć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Pozostawić na chwilę do obeschnięcia. Ciecierzycę przesypać do miski, dodać olej i przyprawy, wymieszać. Ziarna przesypać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni (grzałka góra-dół). Piec przez ok. 30 minut do zarumienia. W trakcie pieczenia dwukrotnie przemieszać cieciorkę. Podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego!
Ciecierzycę odsączyć na sicie. Przełożyć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Pozostawić na chwilę do obeschnięcia. Ciecierzycę przesypać do miski, dodać olej i przyprawy, wymieszać. Ziarna przesypać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni (grzałka góra-dół). Piec przez ok. 30 minut do zarumienia. W trakcie pieczenia dwukrotnie przemieszać cieciorkę. Podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego!