ßßß Cookit - przepis na Pierś z indyka nadziewana daktylami

Pierś z indyka nadziewana daktylami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor zjedzmnie.blox.pl
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: średnie
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (7 głosów)
1.pierś z indyka ok. 1.5 kg
2. pieprz
3. przyprawa do indyka lub drobiu
4. bazylia
5. sos sojowy
6.sól ziołowa
7. papryka ostra
8.2 ząbki czosnku
9. musztarda francuska
10.suszone daktyle do mięsa (bez pestek)
Pierś z indyka nadziewana daktylami - sposób przygotowania: Mięso umyć, natrzeć przyprawami. Daktyle opłukać, osuszyć. Pierś troszeczkę rozklepać, następnie rozłożyć na folii i nałożyć na nią opłukane daktyle. Zwinąć i spiąć wykałaczkami. Mięso natrzeć musztardą. Następnie zawinąć w folię i tak przygotowane schować do lodówki. Następnego dnia zawinięte w folię mięso włożyć do parownika i "parować" na wolnym ogniu ok. 1 godziny. Mięso można jeść na gorąco i zimno, z chrzanem lub żurawiną.
Szlachetne połączenia smaków: pierś z indyka z żurawiną
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-18553855/piers z indyka nadziewana daktylami/p