Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor zjedzmnie.blox.plCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)1.pierś z indyka ok. 1.5 kg2. pieprz3. przyprawa do indyka lub drobiu4. bazylia5. sos sojowy6.sólziołowa7. papryka ostra8.2 ząbki czosnku9. musztarda francuska10.suszone daktyle do mięsa (bez pestek)Pierś z indyka nadziewana daktylami - sposób przygotowania: Mięso umyć, natrzeć przyprawami. Daktyle opłukać, osuszyć. Pierś troszeczkę rozklepać, następnie rozłożyć na folii i nałożyć na nią opłukane daktyle. Zwinąć i spiąć wykałaczkami. Mięso natrzeć musztardą. Następnie zawinąć w folię i tak przygotowane schować do lodówki. Następnego dnia zawinięte w folię mięso włożyć do parownika i "parować" na wolnym ogniu ok. 1 godziny. Mięso można jeść na gorąco i zimno, z chrzanem lub żurawiną.Szlachetne połączenia smaków: pierś z indyka z żurawinąPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu