Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor makaronik_anecia

Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia arabska,kuchnia polska,kuchnia włoskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)
Cukiniowe łódeczki z
kuskusem na pomidorach - składniki:2 średnie
cukinie1 szklanka pełnoziarnistej
kaszy kuskuskula
sera mozzarella1
pomidor3 ząbki
czosnkusólpieprzłyżka
oliwy z oliwek extra vergineszklanka gorącej
wodyszklanka zimnej
wodyszczypta
oreganoSos:puszka krojonych
pomidor ów3 ząbki
czosnkułyżeczka
suszonego oregano2 szczypty ostrej proszkowanej
paprykiłyżeczka
oliwy z oliwek extra vergineszczypta
cukrusólpieprzCukiniowe łódeczki z
kuskusem na pomidorach - sposób przygotowania: -
Kuskus zalewamy gorącą
wodą, odstawiamy na 5 minut, rozdrabniamy widelcem -
Cukinie myjemy, osuszamy i przekrawamy wzdłuż. Łyżeczką wydrążamy miąższ, który siekamy i podsmażamy na
oliwie z oliwek extra vergine razem z posiekanym
czosnkiem 5 minut. Następnie dodajemy obranego ze skórki i posiekanego
pomidora. Dusimy - Wydrążone
cukinie napełniamy farszem. Dekorujemy plastrami
sera mozzarella. Warzywa układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy szklanką zimnej
wody. Wstawiamy do piekarnika na 20 minut, 180 stopni Celsjusza. - Na łyżce z
oliwy podsmażamy posiekany
czosnek, dodajemy
pomidory z puszki oraz
przyprawy, mieszamy i dusimy, aż sos zgęstnieje.Podajemy ciepłe, na
pomidorowym sosie.
Sałatka z
kuskusem, grillowanym
kurczakiem,
granatem i
miętą [Jakub Kuroń gotuje]Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu