Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor makaronik_anecia

Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia arabska,kuchnia grecka,kuchnia polskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (6 głosów)1 szklanka pełnoziarnistej
kaszy kuskus1 szklanka
bulionu z kurczakakoperekmały zielony
ogórek8 łyżek
greckiego jogurtu4 ząbki
czosnkusólpieprzopcjonalnie kilka ugotowanych na parze
fasolek szparagowych do ozdoby
Sałatka z
kuskusem po grecku - sposób przygotowania: -
Kaszę wsypujemy do miski, zalewamy wrzącym
bulionem, odstawiamy na 5 minut. Rozdrabniamy widelcem.-
Jogurt mieszamy z umytym i posiekanym
koperkiem oraz startym na drobnych oczkach obranym
ogórkiem zielonym i przeciśniętym przez praskę
czosnkiem. Mieszamy i doprawiamy.; NAZWA?-
Sałatkę podajemy na posiekanym
koperku, formując na dużej łyżce masę, delikatnie dociskamy i ,,zdejmujemy" z łyżki.
Sałatka z
kuskusem, grillowanym
kurczakiem,
granatem i
miętą [Jakub Kuroń gotuje]Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu