Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Michał BernacikCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: trudneRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (5 głosów)kilka plasterków
wędliny drobiowej(może być wędzona pierś z
indyka)3-4 łyżki
kaszy kuskus3-4 łyżki
kukurydzy konserwowej2-3 krążki
ananasa z puszkigałązka
koperkuSałatka z
wędliną i
kuskusem. - sposób przygotowania:
Kuskus wsypać do miseczki i zalać gorącą
wodą. Poczekać, aż
kasza napęcznieje, a następnie je ostudź.
Wędlinę drobiową albo pierś z
indyka pokroić w drobną kostkę.
Kukurydzę osączyć na sitku.
Ananasa osączyć na sitku i pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Wszystkie składniki połączyć, delikatnie wymieszać i posypać posiekanym
koperkiem. Do sałatki można też dodać niewielką ilość
majonezu wymieszanego z
jogurtem naturalnym. Smacznego! Koniec!
Sałatka z
kuskusem, grillowanym
kurczakiem,
granatem i
miętą [Jakub Kuroń gotuje]Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu