ßßß Cookit - przepis na Kotlety mielone nadziewane kaszą jaglaną

Kotlety mielone nadziewane kaszą jaglaną

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor zjedz_mnie
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: średnie
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (61 głosów)
ok. 0.75 kg mięsa mielonego z indyka
1 szklanka kaszy jaglanej
ok 20 dag białego sera
1 jajko
3/4 szklanki otrąb owsianych
2 średnie cebule
papryka ostra
bazylia
pieprz biały
sos sojowy
oliwa
2 ząbki czosnku
Kotlety mielone nadziewane kaszą jaglaną - sposób przygotowania: Mięso skręcić i włożyć do miski. Dodać do niego przyprawy, pokrojony drobniutko czosnek, jajko i otręby owsiane. Dokładnie wyrobić. Kaszę zalać wodą i pozostawić na ok. pół godziny. Następnie wypłukać, zalać ponownie wodą i gotować ok. 20/25 minut, mieszając co jakiś czas. Odcedzić i ostudzić. Ser przepuścić przez praskę, dodać do ostudzonej kaszy. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zrumienić na oliwie. Dodać do kaszy z serem. Wymieszać. Przyprawić farsz przyprawami (ja lubię na ostro, więc farsz taki był). Następnie brać porcje przygotowanego wcześniej mięsa i nadziewać je farszem z kaszy i sera. Obtoczyć w papryce i układać w parowarze (woda powinna już w nim wrzeć). Parować ok. 20/25 minut. Można serwować same lub z sosem.
Kotlet pożarski z cytrusową nutą i buraki w sosie winegret [Jakub Kuroń gotuje]
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-19441599/kotlety mielone nadziewane kasza jaglana/p