Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor zjedz_mnieCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieŚrednia ocena potrawyOceń przepis (61 głosów)ok. 0.75 kg mięsa mielonego z indyka1 szklanka kaszy jaglanejok 20 dag białego sera1 jajko3/4 szklanki otrąb owsianych2 średnie cebulepapryka ostrabazyliapieprz białysos sojowyoliwa2 ząbki czosnkuKotlety mielone nadziewane kaszą jaglaną - sposób przygotowania: Mięso skręcić i włożyć do miski. Dodać do niego przyprawy, pokrojony drobniutko czosnek, jajko i otręby owsiane. Dokładnie wyrobić. Kaszę zalać wodą i pozostawić na ok. pół godziny. Następnie wypłukać, zalać ponownie wodą i gotować ok. 20/25 minut, mieszając co jakiś czas. Odcedzić i ostudzić. Ser przepuścić przez praskę, dodać do ostudzonej kaszy. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zrumienić na oliwie. Dodać do kaszy z serem. Wymieszać. Przyprawić farsz przyprawami (ja lubię na ostro, więc farsz taki był). Następnie brać porcje przygotowanego wcześniej mięsa i nadziewać je farszem z kaszy i sera. Obtoczyć w papryce i układać w parowarze (woda powinna już w nim wrzeć). Parować ok. 20/25 minut. Można serwować same lub z sosem.Kotlet pożarski z cytrusową nutą i buraki w sosie winegret [Jakub Kuroń gotuje]Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu