ßßß
 
            
         Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polska,kuchnia włoskaŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)Cukinie z kotlecikami wołowymi z grilla w pesto - składniki:Na kuleczki mięsne:250 g mielonego mięsa wołowegoząbek czosnku3 łyżeczki ostrej papryki w proszkujajkosólpieprzNa pesto:natka pietruszkiząbek czosnkugarść startego parmezanuoliwa z oliwek extra verginePonadto:duża cukiniaCukinie z kotlecikami wołowymi z grilla w pesto - sposób przygotowania: - Mięso mielone wrzucamy do miski, dodajemy jajko, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i przyprawy. Ręcznie wyrabiamy i formujemy małe kotleciki- Cukinię myjemy i kroimy na plastry- Na grillu układamy kotleciki i grillujemy na brązowo. Cukinię grillujemy lekko.- Pesto: liście natki, parmezan i czosnek miksujemy blenderem z oliwą z oliwek extra vergine na gęstą grudkowatą masę.- Kotleciki i cukinię osączamy na papierowym ręczniku.- Każdy plaster cukinii, który ma służyć jako spód piramidki, smarujemy pesto tylko z wierzchniej strony, następnie nakładamy kotlecik i przykrywamy kolejnym plastrem cukinii, ale tym razem posmarowanym pesto z obu stron.Jak zrobić sos pestoPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polska,kuchnia włoskaŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)Cukinie z kotlecikami wołowymi z grilla w pesto - składniki:Na kuleczki mięsne:250 g mielonego mięsa wołowegoząbek czosnku3 łyżeczki ostrej papryki w proszkujajkosólpieprzNa pesto:natka pietruszkiząbek czosnkugarść startego parmezanuoliwa z oliwek extra verginePonadto:duża cukiniaCukinie z kotlecikami wołowymi z grilla w pesto - sposób przygotowania: - Mięso mielone wrzucamy do miski, dodajemy jajko, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i przyprawy. Ręcznie wyrabiamy i formujemy małe kotleciki- Cukinię myjemy i kroimy na plastry- Na grillu układamy kotleciki i grillujemy na brązowo. Cukinię grillujemy lekko.- Pesto: liście natki, parmezan i czosnek miksujemy blenderem z oliwą z oliwek extra vergine na gęstą grudkowatą masę.- Kotleciki i cukinię osączamy na papierowym ręczniku.- Każdy plaster cukinii, który ma służyć jako spód piramidki, smarujemy pesto tylko z wierzchniej strony, następnie nakładamy kotlecik i przykrywamy kolejnym plastrem cukinii, ale tym razem posmarowanym pesto z obu stron.Jak zrobić sos pestoPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu