ßßß
 
            
         Fot. Cranberry Marketing CommitteePoziom trudności: łatweRegion: kuchnia amerykańska
Fot. Cranberry Marketing CommitteePoziom trudności: łatweRegion: kuchnia amerykańska Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Na 12 sztuk:Ciasto:1 gałązka rozmarynu + 1 gałązka do dekoracji40 g orzechów włoskich120 ml oliwy1 ząbek czosnku250 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka soli1 jajkopieprz100 g startego parmezanu120 g suszonych żurawinMuffiny z rozmarynem i żurawinami - sposób przygotowania: Siekamy rozmaryn i razem z pokruszonymi orzechami podsmażamy na 2 łyżkach oliwy. Dodajemy posiekany czosnek, jeszcze chwilę smażymy i odstawiamy. Mieszamy w misce mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. W drugiej misce mieszamy resztę oliwy z jajkiem i maślanką, doprawiając pieprzem. Łączymy obie masy, dodajemy rozmaryn z orzechami, parmezan i żurawiny, mieszamy. W zagłębienia formy na muffiny wkładamy papierowe papilotki. Do każdej nakładamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 180°C (termoobieg: 160°C) przez 25-30 minut. Muffiny podajemy udekorowane porwanym na kawałki rozmarynem. Uwaga: zamiast papilotek możemy, tak jak na zdjęciu, wykorzystać zwykły papier do pieczenia. Trzeba go pociąć na kwadraty o boku 12 cm i umieścić w zagłębieniach formy na muffiny.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Na 12 sztuk:Ciasto:1 gałązka rozmarynu + 1 gałązka do dekoracji40 g orzechów włoskich120 ml oliwy1 ząbek czosnku250 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka soli1 jajkopieprz100 g startego parmezanu120 g suszonych żurawinMuffiny z rozmarynem i żurawinami - sposób przygotowania: Siekamy rozmaryn i razem z pokruszonymi orzechami podsmażamy na 2 łyżkach oliwy. Dodajemy posiekany czosnek, jeszcze chwilę smażymy i odstawiamy. Mieszamy w misce mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. W drugiej misce mieszamy resztę oliwy z jajkiem i maślanką, doprawiając pieprzem. Łączymy obie masy, dodajemy rozmaryn z orzechami, parmezan i żurawiny, mieszamy. W zagłębienia formy na muffiny wkładamy papierowe papilotki. Do każdej nakładamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 180°C (termoobieg: 160°C) przez 25-30 minut. Muffiny podajemy udekorowane porwanym na kawałki rozmarynem. Uwaga: zamiast papilotek możemy, tak jak na zdjęciu, wykorzystać zwykły papier do pieczenia. Trzeba go pociąć na kwadraty o boku 12 cm i umieścić w zagłębieniach formy na muffiny.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu