ßßß
 
            
         Fot. Marcin Klaban / Agencja GazetaPoziom trudności: łatweRegion: inne
Fot. Marcin Klaban / Agencja GazetaPoziom trudności: łatweRegion: inne Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)3 łyżki oliwy1 średnia cebula lub 3 dymki1 ząbek czosnku5 małych cukinii1 duży pomidor albo 1 mała puszka pomidor ów w zalewiesólpieprz1 łyżeczka posiekanych ziół (natki pietruszki ; tymianku lub majeranku)9 jajekOmlet z cukinią - sposób przygotowania: Podgrzewamy oliwę na dużej patelni i podsmażamy drobno posiekaną cebulę i czosnek przez 10 minut. Dodajemy cukinię pokrojoną na cienkie talarki. Dodajemy pomidora (obranego i pokrojonego), sól, pieprz i zioła. Przykrywamy i gotujemy, aż warzywa zmiękną. Zdejmujemy patelnię z ognia i odstawiamy do ostudzenia. Lekko ubijamy jajka, dodajemy sól i pieprz, mieszamy z warzywami. Wlewamy z powrotem na patelnię, przykrywamy szczelnie i gotujemy na wolnym ogniu, aż frittata będzie odchodzić od brzegów patelni. Jeżeli środek zaczyna się unosić, nakłuwamy go ostrym nożem (albo jeszcze lepiej odsuwamy brzegi frittaty dużą łyżką, tak aby płynny środek wylewał się na zewnątrz). Kiedy się zetnie, lekko zrumieniamy pod górną grzałką w piekarniku, kroimy na ćwiartki i natychmiast podajemy.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)3 łyżki oliwy1 średnia cebula lub 3 dymki1 ząbek czosnku5 małych cukinii1 duży pomidor albo 1 mała puszka pomidor ów w zalewiesólpieprz1 łyżeczka posiekanych ziół (natki pietruszki ; tymianku lub majeranku)9 jajekOmlet z cukinią - sposób przygotowania: Podgrzewamy oliwę na dużej patelni i podsmażamy drobno posiekaną cebulę i czosnek przez 10 minut. Dodajemy cukinię pokrojoną na cienkie talarki. Dodajemy pomidora (obranego i pokrojonego), sól, pieprz i zioła. Przykrywamy i gotujemy, aż warzywa zmiękną. Zdejmujemy patelnię z ognia i odstawiamy do ostudzenia. Lekko ubijamy jajka, dodajemy sól i pieprz, mieszamy z warzywami. Wlewamy z powrotem na patelnię, przykrywamy szczelnie i gotujemy na wolnym ogniu, aż frittata będzie odchodzić od brzegów patelni. Jeżeli środek zaczyna się unosić, nakłuwamy go ostrym nożem (albo jeszcze lepiej odsuwamy brzegi frittaty dużą łyżką, tak aby płynny środek wylewał się na zewnątrz). Kiedy się zetnie, lekko zrumieniamy pod górną grzałką w piekarniku, kroimy na ćwiartki i natychmiast podajemy.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu