Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Robert MakłowiczCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia greckaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)2 pęczki
boćwiny z
buraczkami4 łyżki
oliwy z oliwekłyżka
soku z cytryny4 ząbki
czosnkuSałatka z
boćwiny po grecku - sposób przygotowania:
Boćwinę umyć, odciąć
buraczki i wrzucić do osolonego wrzątku. Gotować 10 min. Dorzucić liście, gotować następne 5 min, odcedzić.
Buraki obrać ze skórki i pokroić w plastry, liście pokroić w paski.
Sok z cytryny posolić i popieprzyć, dodać rozgnieciony
czosnek i mieszając wlewać
oliwę, aż powstanie sos. Liście przełożyć do salaterki, zalać sosem, obłożyć plasterkami
buraków, oziębić i podawać jako przystawkę lub dodatek do
mięs z rusztu.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu