Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor pchelka79

Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)
Mieszki z kolorowym farszem - składniki:100g
ryżu1 opakowanie
papieru ryżowego1/2 świeżego
ananasa1
papryka czerwona2
łodygi selera naciowego1 mini gołka zakopiańska2 łyżki
wiórków kokosowych1 pęczek
szczypiorkusłodki sos
chilisos sojowysok z 1/2
limonkisólpieprzkurkumaMieszki z kolorowym farszem - sposób przygotowania: 1.
ryż ugotować z dodatkiem
soli i
kurkumy,2. wrzucić do miski,3.
ananasa,
seler i
paprykę pokroić w kostkę, wymieszać z
makaronem,4. przyprawić
solą i
pieprzem, dodać łyżeczkę
sosu sojowego, 2 łyżki sosu
chili i
sok z limonki, wymieszać,5.
szczypior zalać gorącą
wodę na chwilę (żeby zmiękł),6. gołkę zakopiańską zetrzeć na tarce o drobnych oczkach,7. wiórki uprażyć na suchej patelni,8.
papier ryżowy po kolei zanurzać na moment w ciepłe wodzie,9. na każdym arkuszu układać porcje
makaronu, wiórek
kokosowych i
sera,10. zebrać papier na końcach w mieszek i związać
szczypiorkiem,11. tak postępować z każdym
arkuszem papieru ryżowegoPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu