Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor gotowankoCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)Zapiekanka rybna - składniki:50 dag
filetów z ryby morskiej2
jajapomidor duży
natka pietruszkisok z cytryny2 średnie
pory (cz. biała)2 łyżki
mąki3 łyżki
oleju4 łyżki startego
żółtego seraśmietana 12% sólpieprzzioła prowansalskie .Zapiekanka rybna - sposób przygotowania: Umyte filety skropić
sokiem z cytryny, oprószyć
solą i drobno zmielonym
pieprzem oraz
ziołami, odstawić na 15 min. Następnie krótko usmażyć je na
oleju i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym wcześniej
olejem.
Pory oczyścić, zdjąć wierzchnią warstwę, umyć i pokroić w krążki. Wrzucić je na 8 minut do wrzącej
wody, odcedzić i ułożyć je na rybie.
Mąkę zmieszać z
serem i
śmietaną oraz
jajami, doprawić
solą i
pieprzem. Polać tym
rybę. Zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni ok. 30 minut, wyjąc, położyć plasterki
pomidora i posypać
natką pietruszki.sekretne składniki to kruche ciasto,
pomidory malinowe,
jogurt i
przyprawy. Przeczytaj przepis na zapiekankę
rybną z
pomidorami Zobacz kulinarne hity internetu! Publikujemy je na Facebooku - sprawdź W przepisie naszej czytelniczki na sernik na zimno podoba nam się to, że tego deseru nie trzebaJak Boże Narodzenie to
ryby. Jak
ryby to tylko z produktami
WINIARYale i przez cały rok ze względu na to, że są nie tylko pyszne, ale i zdrowe! Pomysłów na potrawy z wykorzystaniem ryb jest wiele. Miłośnikom dań z piekarnika polecamy
WINIARY POMYSŁ NA...
rybę w sosie
śmietanowo-
koperkowym . Z jego pomocą szybko zrobimy pyszną zapiekankę
rybną, która będzie