Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Dorota Biały

Fot. BBSPoziom trudności: łatweRegion: inne

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)40 dag
bakłażanów1 łyżka
oleju15 dag
cebuli10 dag
zielonego groszku1
jabłko2 ugotowane na twardo
jaja2 łyżki
śmietany1 łyżeczka
musztardy1/2 szkl.
majonezu2 ząbki
czosnkudo smaku
sólcukiersok z cytrynySałatka z
bakłażanów - sposób przygotowania:
Bakłażany myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w plastry, które wrzucamy na rozgrzany
olej. Lekko podduszamy na patelni.
Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do
bakłażanów na moment przed zdjęciem z gazu. Studzimy, łączymy z
groszkiem, drobno posiekanym obranym
jabłkiem i
jajami pokrojonymi w kostkę. Doprawiamy do smaku
solą,
sokiem cytrynowym i
cukrem. Przekładamy do salaterki i zalewamy sosem przygotowanym ze
śmietany,
musztardy,
majonezu i zgniecionego
czosnku.Mistrz i podkuchenny
sałatkę z
bakłażana . Zawodowym hobby Kurta jest kuchnia rosyjska wywodząca się z czasów cara Piotra I - połączenie kuchni francuskiej z produktami rosyjskimi. Lubi też lekką kuchnię śródziemnomorską. Z przyjemnością przyrządza
ryby i frutti di mare, choć woli jeść
mięso. Do przygotowywania potraw używaWege jesień - szybko i tanio

osolonej wodzie z dodatkiem
oliwy. Odcedź, podawaj z zielonym sosem. Możesz posypać startym na grube wióry
oscypkiem. Autor: Nowa Kuchnia Polska Warzyw nigdy dość! Zwłaszcza w tak smakowitej i kolorowej odsłonie. Turecka
sałatka z
bakłażanów 2 duże
bakłażany 1 łyżka
oliwy 1 łyżka
octu sok z 1/2
Bakłażany po grecku lub turecku - naprawdę zaskakują

Opiekane
bakłażany to w krajach arabskich podstawa kilku wyśmienitych dań. Najlepiej opiekać je nad płomieniem, jednak jeśli nie macie w domu gazu, można również upiec je w piekarniku (w blaszce ustawionej blisko górnej grzałki). Turecka
sałatka z
bakłażanów 2 duże
bakłażany 1 łyżka
oliwy 1