ßßß Cookit - przepis na Sałatka z bakłażanów

Sałatka z bakłażanów

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Dorota Biały
Fot. BBS
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
40 dag bakłażanów
1 łyżka oleju
15 dag cebuli
10 dag zielonego groszku
1 jabłko
2 ugotowane na twardo jaja
2 łyżki śmietany
1 łyżeczka musztardy
1/2 szkl. majonezu
2 ząbki czosnku
do smaku sól
cukier
sok z cytryny
Sałatka z bakłażanów - sposób przygotowania: Bakłażany myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w plastry, które wrzucamy na rozgrzany olej. Lekko podduszamy na patelni. Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do bakłażanów na moment przed zdjęciem z gazu. Studzimy, łączymy z groszkiem, drobno posiekanym obranym jabłkiem i jajami pokrojonymi w kostkę. Doprawiamy do smaku solą, sokiem cytrynowym i cukrem. Przekładamy do salaterki i zalewamy sosem przygotowanym ze śmietany, musztardy, majonezu i zgniecionego czosnku.
Mistrz i podkuchenny
sałatkę z bakłażana . Zawodowym hobby Kurta jest kuchnia rosyjska wywodząca się z czasów cara Piotra I - połączenie kuchni francuskiej z produktami rosyjskimi. Lubi też lekką kuchnię śródziemnomorską. Z przyjemnością przyrządza ryby i frutti di mare, choć woli jeść mięso. Do przygotowywania potraw używa
Wege jesień - szybko i tanio
osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź, podawaj z zielonym sosem. Możesz posypać startym na grube wióry oscypkiem. Autor: Nowa Kuchnia Polska Warzyw nigdy dość! Zwłaszcza w tak smakowitej i kolorowej odsłonie. Turecka sałatka z bakłażanów 2 duże bakłażany 1 łyżka oliwy 1 łyżka octu sok z 1/2
Bakłażany po grecku lub turecku - naprawdę zaskakują
Opiekane bakłażany to w krajach arabskich podstawa kilku wyśmienitych dań. Najlepiej opiekać je nad płomieniem, jednak jeśli nie macie w domu gazu, można również upiec je w piekarniku (w blaszce ustawionej blisko górnej grzałki). Turecka sałatka z bakłażanów 2 duże bakłażany 1 łyżka oliwy 1
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174940478/salatka z baklazanow/p