ßßß
Fot. BBSPoziom trudności: łatweRegion: inne
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)40 dag bakłażanów1 łyżka oleju15 dag cebuli10 dag zielonego groszku1 jabłko2 ugotowane na twardo jaja2 łyżki śmietany1 łyżeczka musztardy1/2 szkl. majonezu2 ząbki czosnkudo smaku sólcukiersok z cytrynySałatka z bakłażanów - sposób przygotowania: Bakłażany myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w plastry, które wrzucamy na rozgrzany olej. Lekko podduszamy na patelni. Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do bakłażanów na moment przed zdjęciem z gazu. Studzimy, łączymy z groszkiem, drobno posiekanym obranym jabłkiem i jajami pokrojonymi w kostkę. Doprawiamy do smaku solą, sokiem cytrynowym i cukrem. Przekładamy do salaterki i zalewamy sosem przygotowanym ze śmietany, musztardy, majonezu i zgniecionego czosnku.Mistrz i podkuchennysałatkę z bakłażana . Zawodowym hobby Kurta jest kuchnia rosyjska wywodząca się z czasów cara Piotra I - połączenie kuchni francuskiej z produktami rosyjskimi. Lubi też lekką kuchnię śródziemnomorską. Z przyjemnością przyrządza ryby i frutti di mare, choć woli jeść mięso. Do przygotowywania potraw używaWege jesień - szybko i tanio
osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź, podawaj z zielonym sosem. Możesz posypać startym na grube wióry oscypkiem. Autor: Nowa Kuchnia Polska Warzyw nigdy dość! Zwłaszcza w tak smakowitej i kolorowej odsłonie. Turecka sałatka z bakłażanów 2 duże bakłażany 1 łyżka oliwy 1 łyżka octu sok z 1/2Bakłażany po grecku lub turecku - naprawdę zaskakują
Opiekane bakłażany to w krajach arabskich podstawa kilku wyśmienitych dań. Najlepiej opiekać je nad płomieniem, jednak jeśli nie macie w domu gazu, można również upiec je w piekarniku (w blaszce ustawionej blisko górnej grzałki). Turecka sałatka z bakłażanów 2 duże bakłażany 1 łyżka oliwy 1