ßßß
 
            
        
 Składniki:1/2 kg buraczków1 cebulasok z cytryny1 kopiasta łyżeczka majonezu1 kopiasta łyżeczka musztardy francuskiej1-2 łyżki olejusól, pieprz, cukier do smakuSposób przygotowania:1. Buraki dokładnie umyć, zalać wodą i gotować do miękkości.2. Ugotowane i ostudzone buraczki zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę drobno posiekać.3. Do buraczków dać cebulę, wydusić trochę soku z cytryny, dodać pozostałe składniki, doprawić. Wszystko wymieszać, ewentualnie doprawić do smaku sokiem z cytryny i przyprawami. Przed podaniem schłodzić w lodówce przez 30 minut.Smacznego!Źródło: Co mi w duszy gra
Składniki:1/2 kg buraczków1 cebulasok z cytryny1 kopiasta łyżeczka majonezu1 kopiasta łyżeczka musztardy francuskiej1-2 łyżki olejusól, pieprz, cukier do smakuSposób przygotowania:1. Buraki dokładnie umyć, zalać wodą i gotować do miękkości.2. Ugotowane i ostudzone buraczki zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę drobno posiekać.3. Do buraczków dać cebulę, wydusić trochę soku z cytryny, dodać pozostałe składniki, doprawić. Wszystko wymieszać, ewentualnie doprawić do smaku sokiem z cytryny i przyprawami. Przed podaniem schłodzić w lodówce przez 30 minut.Smacznego!Źródło: Co mi w duszy gra