Wykonanie
Robienie zdjęć daniom z
buraków to nie lada wyczyn... Nigdy chyba nie
będę z nich zadowolona...Eh, zdjęcie zdjęciem, a tu przecież taka fajna
sałatka buraczkowa do głównego dania! Znalazłam recepturę u niezawodnej Danusi, którą gorąco pozdrawiam :)
Sałatkę robiłam już wielokrotnie, jest pyszna! Polecam serdecznie!


Składniki:1/2 kg
buraczków1
cebulasok z cytryny1 kopiasta łyżeczka
majonezu1 kopiasta łyżeczka
musztardy francuskiej1-2 łyżki
olejusól,
pieprz,
cukier do smakuSposób przygotowania:1.
Buraki dokładnie umyć, zalać
wodą i gotować do miękkości.2. Ugotowane i ostudzone
buraczki zetrzeć na tarce jarzynowej.
Cebulę drobno posiekać.3. Do
buraczków dać
cebulę, wydusić trochę
soku z cytryny, dodać pozostałe składniki, doprawić. Wszystko wymieszać, ewentualnie doprawić do smaku
sokiem z cytryny i
przyprawami. Przed podaniem schłodzić w lodówce przez 30 minut.Smacznego!Źródło: Co mi w duszy gra