Wykonanie
Gdy przychodzi wiosna i pojawiają się już
młode warzywa, najbardziej nie
mogę doczekać się
młodej kapusty, która jest słodka i chrupiąca i którą
mogę jeść samą bez dodatków. Z drugiej strony taka doprawiona z kawałkiem
mięsa z grilla, mm nie
powiem też smakuje dobrze. Surówka wg mojego przepisu jest lekko ostra, lekko słodka, po prostu pyszna! Polecam :)

SKŁADNIKIgłówka
młodej kapustyjabłkopęczek
szczypiorku1-2 ząbki
czosneksok z cytrynymajonezmusztardaśmietanasól,
pieprz,
cukierJAK TO ZROBIĆWarzywa myjemy i osuszamy.
Kapustę drobno szatkujemy.
Jabłko obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, na koniec polewamy
sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Bardzo drobno kroimy
szczypiorek.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.Sos:
majonez łączymy ze
śmietaną i
musztardą - dokładnie mieszamy.Na koniec wszystko dokładnie mieszamy, polewamy sosem i doprawiamy
solą,
pieprzem i
cukrem.Mmm pychotka! Smacznego!