ßßß



Domowy majonez smakuje o niebo lepiej od tego, które możemy dostać w sklepach i przynajmniej jesteśmy pewni co znajduje się w środku 😉Przygotowanie majonezu samemu, zajmuje mniej czasu, niż wyjście i kupienie go w markecieA biorąc pod uwagę fakt, iż potrzebne składniki są tak podstawowe, że zazwyczaj mamy je w domu, to majonez zrobić możemy w każdej chwiliZdecydowanie zachęcam Was do wypróbowania przepisu – można go dowolnie modyfikować, dodając ulubione dodatki, a i satysfakcja gwarantowana 😉Potrzebujemy:1 całe jajko2 żółtkałyżeczka musztardyłyżeczka octu, lub łyżka soku z cytryny270-300ml olejupół łyżeczki cukrusól do smakuPrzygotowanie:W misce umieszczamy wszystkie składniki na majonez, poza olejem.Miksujemy do połączenia się całości i powoli, cały czas miksując zaczynamy wlewać olej.Olej wlewamy początkowo małymi porcjami, dosłownie po łyżeczce, powoli zwiększając jego ilość.Miksujemy do wyczerpania się oleju, bądź do uzyskania oczekiwanej konsystencji.Jeżeli spodobał Ci się mój przepis, oceń go gwiazdką w skali od 1 do 5Wyrażając swoją opinię, pomożesz innym czytelnikom