ßßß Cookit - przepis na Czekoladowe fondue

Czekoladowe fondue

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Magazyn Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki /AG
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia francuska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
20 dag pokrojonej czekolady deserowej
1/4 szklanki śmietany (36-proc.)
1 słoik (ok. 20 dag) wiśni koktajlowych (mogą być wiśni e z nalewki)
1 puszka (ok. 900 g) gruszek w syropie
40-50 dag biszkopcików lub pokrojonego w kostkę podeschniętego domowego biszkoptu
Czekoladowe fondue - sposób przygotowania: Rozpuść czekoladę ze śmietaną, dodaj wiśnie i nieco syropu z gruszek (lub nalewki z wiśni). Wlej czekoladę z wiśniami do kociołka na fondue. Zanurzaj w niej nadziane na szpadki cząstki gruszek i biszkopty. Zjadaj od razu.
naczynka w blasze do pieczenia, wlej do blachy gorącą wodę, tak, by sięgała do połowy wysokości foremek. Wstaw do piekarnika. Piecz przez 7-10 minut, w zależności od tego, jak bardzo ścięte ma być żółtko. Czekoladowe fondue to prosty pomysł na deser. Dodatki do takiego słodkiego fondue możesz wybierać
Konkurs: Z gorącą czekoladą
Podziel się przepisem z wykorzystaniem czekolady i wygraj jeden z dziesięciu zestawów do fondue ufundowany przez sieć sklepów Lidl. Długie, zimowe wieczory w dobrym towarzystwie będą jeszcze przyjemniejsze! Na Wasze przepisy (najlepiej ze zdjęciem) czekamy do 15 grudnia 2013 roku. Zgłoszenia wysyłaj
Walentynki last minute
. Zobacz przepis na spaghetti aglio, olio e peperoncino Na deser proponujemy coś równie prostego - truskawki w czekoladzie lub czekoladowe fondue z gruszkami oraz biszkopcikami. Zobacz przepis na czekoladowe fondue z gruszkami Zobacz przepis na truskawki z amaretto w czekoladzie Liczy się detal Diabeł
składnik. Jeśli nie masz specjalnego urządzenia do fondue, czekoladę możesz również roztopić w kąpieli wodnej. Czekoladowe fondue 200 g gorzkiej czekolady grudka masła 50 g cukru pudru 50 ml wody dowolne owoce (np. banan, mango lub melon) ew. 2-3 łyżki brandy Czekoladę z masłem rozpuszczamy w kąpieli
Fondue
czekoladowe fondue . Należy rozpuścić czekoladę ze śmietanką i ewentualnie odrobiną wody albo alkoholu. Z grand marnier sos będzie lekko pomarańczowy, z likierem kahlua kawowy, z pepermintem miętowy. W czekoladzie można maczać owoce, ciasto, herbatniki. Na śniadanie jest świetne z croissantami. Garnek do
Czekolada i owoce - doskonałe połączenie
przepisie proponujemy gruszki, ale mogą to być również truskawki, maliny... Doskonały sposób na deser dla grupki przyjaciół. Czekoladowe fondue z gruszek i biszkoptów 20 dag pokrojonej czekolady deserowej 1/4 szklanki śmietany (36-proc.) 1 słoik (ok. 20 dag) wiśni koktajlowych (mogą być wiśnie z nalewki
Smakołyki na Dzień Czekolady
%. Reszta to duża ilość mleka, a co za tym idzie - łagodny smak (do wykorzystania w fondue). Zobacz przepis na czekoladowe fondue z gruszek i biszkoptów . Warto pamiętać, że biała czekolada jest nią jedynie z nazwy. Nie zawiera, bowiem miazgi kakaowej, a jedynie sporą dawkę tłuszczu kakaowego. Czekolada i
Dodatki do świątecznych przysmaków, które możesz zrobić sam
wyschnięcia. Rady: - przed dodaniem do ciasta skórkę drobno posiekaj - skórkę możesz przełożyć do słoika, zalać syropem i przechowywać w lodówce - w takiej wersji możesz użyć jej np. zamiast konfitur do herbaty - z kandyzowanej skórki pomarańczowej możesz zrobić deser - czekoladowe fondue : maczaj paski w
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174601357/czekoladowe fondue/p