ßßß Cookit - przepis na Pulpeciki z tajskim curry

Pulpeciki z tajskim curry

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Agnieszka Kręglicka
Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja Gazeta
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: średnie
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
3 łyżki oleju
tajska pasta curry
mleko kokosowe
cukier
do wyboru:
marchewka pokrojona w plasterki
cebula
czosnek
utarty korzeń imbiru
tajska bazylia
nać kolendry
limonka
Pulpeciki z tajskim curry - sposób przygotowania: Pulpeciki wyjmij z zamrażarki. Warzywa pokrojone wrzuć na rozgrzany olej, podsmaż, dodaj pastę curry i odrobinę wody. Możesz użyć pasty żółtej, zielonej lub czerwonej. Zielona jest najostrzejsza, żółta barwiona kurkumą, a czerwona ładnie różowieje z dodatkiem mleka kokosowego. Następnie wlej do całości mleko kokosowe, zagotuj, dopraw. Dodaj pulpeciki i gotuj razem, aż będą gorące. Udekoruj świeżymi ziołami, cząstką limonki.
Tagliatelle z sosem pomidorowym i pulpetami mięsnymi [Jakub Kuroń gotuje]
Gotowce nie są złe
wierzch to doprawiony deserowo mascarpone, maliny, prażone płatki migdałów i pokruszona chałwa. Może nie jest to gotowanie aż tak szybkie jak dania instant, które wystarczy zalać wrzątkiem. Ale na pewno po zjedzeniu nie będzie was męczyć glutaminianowy niesmak na podniebieniu. Pulpeciki z tajskim curry
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/160208808/pulpeciki z tajskim curry/p