Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Agnieszka Kręglicka

Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja GazetaCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)3 łyżki
olejutajska pasta
currymleko kokosowecukierdo wyboru:
marchewka pokrojona w plasterki
cebulaczosnekutarty korzeń
imbirutajska bazylianać
kolendrylimonkaPulpeciki z tajskim
curry - sposób przygotowania: Pulpeciki wyjmij z zamrażarki. Warzywa pokrojone wrzuć na rozgrzany
olej, podsmaż, dodaj pastę
curry i odrobinę
wody. Możesz użyć pasty żółtej, zielonej lub czerwonej. Zielona jest najostrzejsza, żółta barwiona
kurkumą, a czerwona ładnie różowieje z dodatkiem
mleka kokosowego. Następnie wlej do całości
mleko kokosowe, zagotuj, dopraw. Dodaj pulpeciki i gotuj razem, aż będą gorące. Udekoruj świeżymi
ziołami, cząstką
limonki.Tagliatelle z
sosem pomidorowym i pulpetami
mięsnymi [Jakub Kuroń gotuje]Gotowce nie są złe

wierzch to doprawiony deserowo
mascarpone,
maliny, prażone
płatki migdałów i pokruszona
chałwa. Może nie jest to gotowanie aż tak szybkie jak dania instant, które wystarczy zalać wrzątkiem. Ale na pewno po zjedzeniu nie będzie was męczyć glutaminianowy niesmak na podniebieniu. Pulpeciki z tajskim
curry