Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
markowe
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (60 głosów)1/2 kg
piersi z kurczaka1-2
cebule4 łyżki
mąki ziemniaczanej2
jajka1 łyżka
maggi (w płynie)1 łyżka
sosu sojowego1 łyżeczka
papryki w proszku
sólpieprzolej do smażenia.Wyborne placki z
kurczaka - sposób przygotowania:
Mięso i
cebulę pokroić w drobną kostkę.
Mięso doprawiamy
przyprawami i po chwili dodajemy
cebulę. Dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy i na 30-60 minut wstawiamy do lodówki. Rozgrzewamy
olej na patelni i kładziemy masę łyżką, jak placki ziemniaczane, na rozgrzany
olej. Smażymy na złoty kolor, wykładamy na papierowy ręcznik żeby się pozbyć nadmiaru tłuszczu. Podajemy na lisciach
sałaty z
sosem jogurtowo-czosnkowym,
śmietaną albo dowolnym
ostrym sosem. Warto też
mieć na talerzu jakąś surówkę.Zobacz inne przepisy
markowePączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu