ßßß
Prosty i szybki obiad z efektem łał! Pierś z kurczaka nadziana szynką i serem, do tego makaron i szpinak. Obiecałam sobie, że od nowego roku koniec z kotletami i będę bardziej kreatywna. Może nie jest to szczyt twórczości kulinarnej, ale było pysznie. Wszystkim bardzo smakowało.Składniki:2 piersi z kurczaka6 plastrów szynki6 plastrów żółtego seramakaron350 g mrożonego szpinaku1 łyżka masła100 g serka topionego bez dodatków2 łyżki śmietany 18%sól morka prowansalskaczosnekpieprz czosnkowywegetachilijajkomąkabułka tartaolej do smażeniaMakaron ugotować.Szpinak usmażyć na maśle, przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Dodać serek topiony i dokładnie wymieszać. Dodać śmietanę.Pierś z kurczaka pokroić na plastry i rozbić. Posypać wegetą, chili i pieprzem czosnkowym. Na każdym kawałku położyć szynkę i ser, złożyć i panierować w mące, jajku i bułce tartej. Usmażyć na oleju.