ßßß
Kotlety jajeczne to łatwy i tani sposób na piątkowy obiad.Składniki300 g makaronu muszelki6 jajek ugotowanych na twardo1 jajko surowe50 g serka topionego300 g mrożonego szpinaku3 łyżki bułki tartej1 łyżka masła1 łyżka śmietany2 ząbki czosnkusólpieprzchiliolej do smażeniaJajka ugotowane na twardo zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać surowe jajko, łyżkę bułki tartej, sól i pieprz. Formować niewielkie kotleciki i obtaczać je w bułce tartej Mrożony szpinak umieścić w rondelku i wstawić na gaz. Mieszając gotować aż cała woda odparuje. Następnie dodać masło i nadal gotować. Dodać czosnek, przyprawy oraz serek i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać śmietanę, wymieszać i zagotować. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić i wymieszać ze szpinakiem. Kotleciki usmażyć na oleju i podawać z makaronem.