Wykonanie
Dzisiaj
pierś z kurczaka z nadzieniem
szpinakowym. Lubie potrawy , ktore szybko sie robi, bo lubie dobrze i szybko zjesc ;). Z tym daniem jest tak samo ;) Potrzebna jest tylko wielka chęc skonsumowania czegoś przepysznego :)
Składniki dla 4 osób:1 podwójma
pierś z kurczaka ok. 60 dagpół opakowania
szpinaku mrożonego brykieta2 ząbki
czosnkusól,
pieprzłyżka
masłajajko i
bułak tarta do panierowania
olej do smażenia
Szpinak należy rozmrozic na sicie. Pierś myjemy i formujemy 4 kawałki.Na patelni rozgrzewamy
masło , wrzucamy rozmrożony
szpinak i podsmażamy ok. 10 minut. Dodajemy
czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy
solą i
pieprzem do smaku i odstawiamy do ostygnięcia.W piersi
ostrym , spiczastym nożem z grubszej strony, robimy kieszonki (nacinamy wzdłuż ). Do takiej kieszonki napychamy łyżką ostudzony farsz
szpinakowy.Na talerzu roztrepujemy
jajko moczymy w nim roladki i obtaczamy w
bułce tartej. Smażymy na rogzranej patelni na złoty kolor.