ßßß
Lubimy kurczaka z dodatkiem owoców i bakalii. Nasze ulubione kotlety z ananasem zamieniłam na roladę z dodatkiem żurawiny i chrzanu żurawinowego. Chrzan doskonale przełamuje mdły smak ananasa, a żurawina dodaje kwaskowaty akcent.Składniki:3 pojedyncze piersi z kurczaka6 plastrów ogonówki lub innej szynki3 łyżki chrzanu żurawinowego3 plastry ananasagarść suszonej żurawinysólpieprzczosnekpapryka słodka i ostratymianek2 łyżki oleju rzepakowegoMięso opłukać i pokroić w plastry a następnie rozbić delikatnie. Na blacie rozłożyć folię spożywczą a na niej ułożyć mięso w kształt prostokąta. Posypać solą, pieprzem i papryką. Rozsmarować chrzan. Wdłuż dłuższego boku ułożyć szybkę, kawałki ananasa i posypać żurawiną. Zwinąć w roladę. Olej wymieszać z przyprawami i czosnkiem. Nasmarować roladę. Piec w piekarniku w 200*C około godziny, podlewając tworzącym się sosem.