Wykonanie
Phk zaproponował ostatnio żeby użyć
szynki, którą kupił, do zawinięcia
mięsa na obiad. Pamiętałam, że na swojej liście Must Try miałam coś takiego. Odnalazłam . Okazało się, że muszę trochę pokombinować i udało się :) Do tego stopnia, że nie
mogę się doczekać powtórki jak
będę na proteinach i warzywach żeby zrobić z zachwalanym sosem
paprykowym.

(Dukan, faza I)składniki na 2 porcje:- 1 podwójna
pierś z kurczaka- 4 plastry prostokątnej
szynki (u mnie schwarzwaldzka)-
sól,
pieprz-
tymianek,
oregano,
słodka papryka mielona, szczypta
chiliPiersi oczyścić, przekroić żeby były 4 równe kawałki. Posypać
mięso przyprawami, wymieszać i odstawić. Rozgrzać teflonową patelnię. Owinąć każdy kawałek
kurczaka plastrem
szynki, spiąć wykałaczką. Smażyć z każdej strony na średnim ogniu.