Wykonanie
            Wspaniała, sycąca zupa, idealna aby się rozgrzać i regenerować siły. Jeżeli lubicie pikantny krem, to ta zupa właśnie taka jest ale z odrobiną 
kukurydzanej słodyczy, oczywiście możemy ją zjeść bez dodatku 
ostrej papryki.Dodatek nachosów świetnie podkreśla jej smak. Polecam.

SKŁADNIKI :2 
kolby kukurydzy ugotowane i okrojone ( lub 1 puszka 
ziaren kukurydzy)1 litr 
wody1 łyżka 
masła2 ząbki 
czosnku1 mała 
marchew, obrana pokrojona w talarki1 
ziemniak, obrany pokrojonymały kawałek 
porasól, 
pieprz i 
ostra papryka do smakugarść pikantnych nachosówodrobina 
sera do posypania zupyPRZYGOTOWANIE :W garnku na 
maśle podpiekamy 
czosnek, 
ziemniaki, 
marchew i 
por. Ciągle mieszamy, po kilku minutach wlewamy 
wodę.Gotujemy około 20 minut. Następnie wsypujemy 
ziarno kukurydzy, doprawiamy do smaku, 
solą, 
pieprzem i jeszcze chwilkę gotujemy.Zupę zdejmujemy z gazu, studzimy i miksujemy. Doprawiamy jeszcze do smaku i podajemy z 
chipsami nachos oraz odrobiną 
sera. Smacznego.

