Wykonanie
Wspaniała, sycąca zupa, idealna aby się rozgrzać i regenerować siły. Jeżeli lubicie pikantny krem, to ta zupa właśnie taka jest ale z odrobiną
kukurydzanej słodyczy, oczywiście możemy ją zjeść bez dodatku
ostrej papryki.Dodatek nachosów świetnie podkreśla jej smak. Polecam.

SKŁADNIKI :2
kolby kukurydzy ugotowane i okrojone ( lub 1 puszka
ziaren kukurydzy)1 litr
wody1 łyżka
masła2 ząbki
czosnku1 mała
marchew, obrana pokrojona w talarki1
ziemniak, obrany pokrojonymały kawałek
porasól,
pieprz i
ostra papryka do smakugarść pikantnych nachosówodrobina
sera do posypania zupyPRZYGOTOWANIE :W garnku na
maśle podpiekamy
czosnek,
ziemniaki,
marchew i
por. Ciągle mieszamy, po kilku minutach wlewamy
wodę.Gotujemy około 20 minut. Następnie wsypujemy
ziarno kukurydzy, doprawiamy do smaku,
solą,
pieprzem i jeszcze chwilkę gotujemy.Zupę zdejmujemy z gazu, studzimy i miksujemy. Doprawiamy jeszcze do smaku i podajemy z
chipsami nachos oraz odrobiną
sera. Smacznego.
