Wykonanie
            Na ostatnich zakupach nakupowałam warzyw, że ho hooo. Od dziś jemy ich jeszcze więcej, o!Jako, że jestem wielbicielką wszelkich zup, a jesień bardzo im sprzyja, rozpoczęłam sobie sezon kremem nie tylko 
brokułowym. Nie tylko, bo jest trochę 
ziemniaka, 
marchewki i 
pora. Stąd krem nie całkiem zielony, z odrobiną 
jogurtu, dodatków, dzięki którym chyba jest ciekawiej, na pewno treściwiej...no i Panicz zjadł ze smakiem;pPrzygotowanie: 10 min + 15 gotowaniaKoszt: 7-8 złSkładniki:1 
brokuł2 
ziemniaki1 
por2 
marchewkiok 500 ml 
wodyłyżka 
masła2 łyżki 
oliwy z oliweksól, 
pieprzjogurt naturalny do smakuodrobinę pestek z dyni i grzanekszczypta 
sera drobno startegoWarzywa obieram ze skóry, myję, kroję na drobno.W garnku rozpuszczam 
masło, dodaję 
oliwę; na rozgrzany tłuszcz wrzucam 
ziemniaki, chwilę je podsmażam, następnie dodaję resztę warzyw. 
Solę, 
pieprzę. Smażę całość około 5 minut.Zalewam 
wodą, do wysokości warzyw najlepiej. Gotuję warzywa jakieś 15 minut.Na koniec doprawiam. Blenderem ucieram na gładką masę.Gotowy krem delikatnie przelewam do miski, dodaję odrobinę 
jogurtu, pestek, 
sera i grzanek, e voila ;)))







