ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopory 3 sztukmasło według uznaniaziemniaki 300 gramówwoda 2 litrówsól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone duże pory pokroić na małe kawałki i krótko podsmażyć na maśle rozgrzanym w rondlu, dodać oczyszczone ziemniaki pokrojone na ćwiartki lub ósemki. Całość zalać 2 litrami wody, posolić do smaku i gotować do miękkości warzyw. Zupę zmiksować i powtórnie zagotować, a po zdjęciu z ognia wrzucić do niej kilka wiórków masła. Podawać z grzankami albo z pierożkami ravioli.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopory 3 sztukmasło według uznaniaziemniaki 300 gramówwoda 2 litrówsól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone duże pory pokroić na małe kawałki i krótko podsmażyć na maśle rozgrzanym w rondlu, dodać oczyszczone ziemniaki pokrojone na ćwiartki lub ósemki. Całość zalać 2 litrami wody, posolić do smaku i gotować do miękkości warzyw. Zupę zmiksować i powtórnie zagotować, a po zdjęciu z ognia wrzucić do niej kilka wiórków masła. Podawać z grzankami albo z pierożkami ravioli.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: