Wykonanie
« Powrót

Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pory 3 sztuk
masło według uznania
ziemniaki 300 gramów
woda 2 litrów
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone duże
pory pokroić na małe kawałki i krótko podsmażyć na
maśle rozgrzanym w rondlu, dodać oczyszczone
ziemniaki pokrojone na ćwiartki lub ósemki. Całość zalać 2 litrami
wody, posolić do smaku i gotować do miękkości warzyw. Zupę zmiksować i powtórnie zagotować, a po zdjęciu z ognia wrzucić do niej kilka wiórków
masła. Podawać z grzankami albo z pierożkami ravioli.
Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: