Wykonanie
Na wszystkich uroczystościach niezmiennie zachwycałam się
golonką po bawarsku. Przyszedł i czas na jej zrobienie ;)

Potrzebne składniki:
Golonka,
piwo,
olej,
czosnek,
liść laurowy,
ziele angielskie,
cebula,
marchew,
por,
pietruszka,
seler,
sól,
pieprzSposób wykonania:
Golonkę solimy,
pieprzymy.Obkładamy
zielem angielskim i
liściem laurowym.Dodajemy
czosnku i kładziemy na noc do lodówki.
Olej rozgrzewamy w garnku.
Golonkę obieramy z przypraw.Obsmażamy na gorącym tłuszczu.Na osobnej patelni rozgrzewamy tłuszcz.
Cebulę kroimy.
Por,
marchew,
seler i
pietruszkę również kroimy.Warzywa smażymy na patelni.Podlewamy
golonkę wodą.Dodajemy przesmażone warzywa.Wlewamy 1/4 litra
piwa.Gotujemy do miękkości lub pod ciśnieniem.Smacznego!