Wykonanie
            Na wszystkich uroczystościach niezmiennie zachwycałam się 
golonką po bawarsku. Przyszedł i czas na jej zrobienie ;)

Potrzebne składniki:
Golonka,
piwo,
olej,
czosnek,
liść laurowy,
ziele angielskie,
cebula,
marchew,
por,
pietruszka,
seler,
sól,
pieprzSposób wykonania:
Golonkę solimy, 
pieprzymy.Obkładamy 
zielem angielskim i 
liściem laurowym.Dodajemy 
czosnku i kładziemy na noc do lodówki.
Olej rozgrzewamy w garnku.
Golonkę obieramy z przypraw.Obsmażamy na gorącym tłuszczu.Na osobnej patelni rozgrzewamy tłuszcz.
Cebulę kroimy.
Por, 
marchew, 
seler i 
pietruszkę również kroimy.Warzywa smażymy na patelni.Podlewamy 
golonkę wodą.Dodajemy przesmażone warzywa.Wlewamy 1/4 litra 
piwa.Gotujemy do miękkości lub pod ciśnieniem.Smacznego!