ßßß Cookit - przepis na Barszcz wigilijny według przepisu Magdy Gessler.

Barszcz wigilijny według przepisu Magdy Gessler.

nazwa

Wykonanie

Przepis na barszcz wigilijny Magdy Gessler zrobiłam dzięki przepisowi Helki . Zamiast octu dębowego użyłam cytrynkę. Również wyszedł przepyszny :) Podawać z uszkami- KLIK .
Potrzebne składniki:
1 kg buraków,
5 borowików,
por z liśćmi,
obierki z 2 jabłek,
2 ząbki czosnku,
1 cebulę,
2liście laurowe,
3 ziela angielskie,
2 goździki,
pieprz,
kmin rzymski,
cytryna
Sposób wykonania:
Buraki obrać i pokroić.
Zalać zimną wodą.
Cebulę i por pokroić i smażyć bez oleju.
Do buraków dodajemy grzyby, liście laurowe, ziela angielskie, goździki, pieprz i szczyptę kminu rzymskiego. Nie solić !
Przeduszamy z 2 ząbki czosnku.
Obieramy 2 jabłka. Dodajemy obierki do zupy.
Cebulę i por smażymy na brązowy kolor. Dodajemy do buraków.
Dodajemy sok z cytryny. Przecedzamy, zostawiamy tylko buraki.
Drugiego dnia tylko podgrzewamy, nie doprowadzamy do wrzenia
Smacznego !
Źródło:http://www.paulinakwiatkowska.pl/2012/12/barszcz-wigilijny-wedug-przepisu-magdy.html