Wykonanie
Przepis na barszcz wigilijny
Magdy Gessler zrobiłam dzięki przepisowi Helki . Zamiast
octu dębowego użyłam
cytrynkę. Również wyszedł przepyszny :) Podawać z uszkami- KLIK .

Potrzebne składniki:1 kg
buraków,5
borowików,
por z liśćmi,obierki z 2
jabłek,2 ząbki
czosnku,1
cebulę,2liście laurowe,3
ziela angielskie,2
goździki,
pieprz,
kmin rzymski,
cytrynaSposób wykonania:
Buraki obrać i pokroić.Zalać zimną
wodą.
Cebulę i
por pokroić i smażyć bez
oleju.Do
buraków dodajemy
grzyby,
liście laurowe,
ziela angielskie,
goździki,
pieprz i szczyptę
kminu rzymskiego. Nie solić !Przeduszamy z 2 ząbki
czosnku.Obieramy 2
jabłka. Dodajemy obierki do zupy.
Cebulę i
por smażymy na brązowy kolor. Dodajemy do
buraków.Dodajemy
sok z cytryny. Przecedzamy, zostawiamy tylko
buraki.Drugiego dnia tylko podgrzewamy, nie doprowadzamy do wrzeniaSmacznego !