Wykonanie
U mnie w domu na kolację wigilijną zawsze przygotowuje się dwie zupy.
Grzybową i barszcz czerwony. Jestem fanką tego drugiego. Koniecznie musi być podany z uszkami . Ten barszcz przygotowałam na podstawie przepisu
Magdy Gessler, z moimi drobnymi zmianami. Wyszedł bardzo smaczny, ale to jeszcze nie to.
Będę dalej poszukiwała swojego ideału.Składniki
por, 2 sztuki
cebula, 4 średnie
buraki, 2 kilogramy
suszone borowiki, 15 gram
liście laurowe, 2 sztuki
ziele angielskie, 3 ziarna
goździki, 2 sztuki
pieprz czarny, 7 ziarenobierki z 2 kwaśnych
jabłekocet winny, 2-4 łyżki
czosnek, 3 ząbki
sól, świeżo mielony
czarny pieprzSposób przygotowania
Pory pokroić na 3 części.
Cebulę obrać i przekroić na pół. Grillować 5-7 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
Cebulę dłużej o jakieś 5 minut. Warzywa muszą lekko zczernieć.
Buraki obrać i pokroić w plastry. Przełożyć do dużego garnka. Zalać
wodą, tak aby była 3 centymetry nad poziomem warzyw. Wrzucić
grzyby, liście, ziele,
pieprz w ziarnach. Doprowadzić do wrzenia. Wlać 2 łyżki
octu. Zmniejszyć ogień do minimum. Dodać
cebulę,
pory i obierki. Gotować pod przykryciem do momentu, aż
buraki będą miękkie. Zupę ściągnąć z ognia. Wyciągnąć i wyrzucić
pory,
cebulę i obierki. Dodać rozgnieciony
czosnek. Barszcz odstawić w chłodne miejsce na 24 godziny.Kolejnego dnia lekko podgrzać (nie doprowadzać do wrzenia, barszcz straci kolor). Przyprawić
solą i
pieprzem. Ewentualnie wlać pozostały
ocet. Całość przecedzić.dihydrotestosteronelevitra online