Wykonanie
Ananasowiec... Mmm, cudo, nie ciasto. Wyszło rewelacyjne, a goście byli zachwyceni ;)

Potrzebne składniki :9
jajek,1,5 szklanki
cukru,dobre 1/2 szklanki
mąki pszennej,dobre 1/2 szklanki
mąki ziemniaczanej,2,5 łyżeczki
proszku do pieczenia,
Aromat cytrynowy,
Ananasy,
budyń waniliowy,
masło roślinne małe,paczka
wiórków kokosowych 200gSposób wykonania:5
jajek wbijamy.Dodajemy 3/4 szklanki
cukru i
cukier waniliowy.Wlewamy parę kropel aromatu.Ubijamy całość w gorącej wodzie.Szykujemy po dobre 1/2 szklanki
mąki pszennej i ziemniaczej i 1,5 łyżeczki proszku.Odlewamy
sok z ananasów.1/3 szklanki
wody, wsypujemy
budyń waniliowy, mieszamy.Zagotowujemy szklankę
soku z ananasów, dodając 1/3 szklanki
wody.Wlewamy masę budyniową i zagotowujemy, zostawiamy do ostygnięcia.4
jajka oddzielamy osobno.
Zółtka z
masłem roślinnym ucieramy.Dodajemy zimny
budyń. Porządnie rozkręcamy.Do ubitego
biszkoptu dodajemy podane wyżej
mąki i
proszek do pieczenia.Wylewamy na blachę i pieczemy 15-20 min. w 150 st.4
białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy 3/4 szklanki
cukru.Wrzucamy 200 g
wiórków kokosowych, ubijając.Masę
kokosową dajemy na papier posmarowany tłuszczem. Rozprowadzamy i pieczemy ok.35 min w 180st. prawie do wysuszenia.Ciasto upieczone zostawiamy do wystygnięcia.
Ananasy odcedzamy i kroimy w kostkę.Dodajemy do masy. Mieszamy.Dodajemy
budyń.Całość mocno mieszamy.
Spirytus,
woda i
sok z ananasów łączymy i nakrapiamy
biszkopt.Nakładamy krem
ananasowy.Przykrywamy
bezą kokosową.Trochę
wody i kilka kostek
czekolady.Rozgrzewamy na delikatnym ogniu, mieszając.Polewamy
bezę kokosową. Przechowywać w lodówce.Smacznego !