Wykonanie


Stary brulion. Mnóstwo przepisów czekających na ich realizację. Ciasta z kremami,
owocami, kruszonkami. Babki, serniki,
drożdżowe... surowe ciasto zlizywane z łyżki ( już dawno przestałam wierzyć, że mnie brzuch od tego rozboli), rozpuszczona
polewa czekoladowa wyjadana palcami i ten zapach rosnącego w piekarniku ciasta...Dzisiejszy wypiek nie trafia jednak w mój gust smakowy...
Ananas... Cóż, od dziecka nie przepadam za tym
owocem. Ale za to reszta mojej famili uwielbia... Więc, dla moich ukochanych, żeby ich brzuszki były zadowolone.* Był jeszcze sernik, więc dla mnie też smakołyków nie brakło.

Ananasek
biszkopt4
jajka3/4szkl
cukru1/2 szkl
mąki pszennej1/2szkl
mąki ziemniaczanej1 łyżeczka
proszku do pieczeniakrem5
żółtek1
margaryna1 puszka
ananasów1
budyń waniliowybeza5
białek1 1/2szkl
cukru200g wiórek
kokosowychPieczemy
biszkopt.Na
soku z ananasów gotujemy
budyń.
Ananasa kroimy w kostkę.
Margarynę ucieramy z wystudzonym
budyniem i
żółtkami (na przemian). Dodać pokrojonego
ananasa.Z
białek ubić pianę, dodać
cukier i
wiórki kokosowe. Wyłożyć na blachę i upiec (170stopni, 20min)Na
biszkopt wylewamy masę i przykrywamy
bezą kokosową.Smacznego
