ßßß
 
            
         Składniki na 6 porcji:Kotlety wołowe:30 dag wołowiny bez kości4 łyżki startego sera cheddar1 jajko1 ząbek czosnku1 łyżeczka sosu sojowego1 łyżka stołowa posiekanej na drobno natki pietruszki1 łyżeczka suszonego oreganosól, pieprzolej do smażeniaOraz:6 bułeczek do hamburgerów według tego bądź tego przepisu6 plastrów sera cheddar1 czerwona cebula pokrojona w cienkie plastry3 łyżki stołowe konfitury morelowej1 ogórek kwaszony średniej wielkości pokrojony w plastry3 łyżki stołowe ketchupu3 łyżeczki musztardy DijonchiliSposób przygotowania:Mięso opłukać, zmielić w maszynce i przełożyć do miseczki. Dodać ser, starty czosnek, sos sojowy, natkę pietruszki oraz wbić jajko. Doprawić oregano, solą oraz pieprzem do smaku.Wyrobić i uformować 4 płaskie kotlety o grubości 1,5 cm. Na patelni rozgrzać olej, po czym smażyć kotlety równomiernie z dwóch stron.Spody bułek posmarować ½ łyżeczki ketchupu oraz ½ łyżeczki musztardy, następnie nałożyć po dwa plastry ogórka kwaszonego, liść sałaty, kotlet wołowy, plaster cebuli oraz sera. Posmarować 1 łyżeczką konfitury morelowej, poprószyć szczyptą chili, posmarować ½ łyżeczki ketchupu. Przykryć wierzchami bułek.
Składniki na 6 porcji:Kotlety wołowe:30 dag wołowiny bez kości4 łyżki startego sera cheddar1 jajko1 ząbek czosnku1 łyżeczka sosu sojowego1 łyżka stołowa posiekanej na drobno natki pietruszki1 łyżeczka suszonego oreganosól, pieprzolej do smażeniaOraz:6 bułeczek do hamburgerów według tego bądź tego przepisu6 plastrów sera cheddar1 czerwona cebula pokrojona w cienkie plastry3 łyżki stołowe konfitury morelowej1 ogórek kwaszony średniej wielkości pokrojony w plastry3 łyżki stołowe ketchupu3 łyżeczki musztardy DijonchiliSposób przygotowania:Mięso opłukać, zmielić w maszynce i przełożyć do miseczki. Dodać ser, starty czosnek, sos sojowy, natkę pietruszki oraz wbić jajko. Doprawić oregano, solą oraz pieprzem do smaku.Wyrobić i uformować 4 płaskie kotlety o grubości 1,5 cm. Na patelni rozgrzać olej, po czym smażyć kotlety równomiernie z dwóch stron.Spody bułek posmarować ½ łyżeczki ketchupu oraz ½ łyżeczki musztardy, następnie nałożyć po dwa plastry ogórka kwaszonego, liść sałaty, kotlet wołowy, plaster cebuli oraz sera. Posmarować 1 łyżeczką konfitury morelowej, poprószyć szczyptą chili, posmarować ½ łyżeczki ketchupu. Przykryć wierzchami bułek.

 Zobacz także:
Zobacz także: Pierś z kurczaka na sposób orientalny
Pierś z kurczaka na sposób orientalny Pani Walewska
Pani Walewska Kapuśniak
Kapuśniak Zupa owocowamarysia 15-08-2015   13:10:41Z serem to chyba cheesburgery:-)ola 11-07-2013   14:24:30nie ma jak domowy faścik ;) fajne wychodzą też na grillu.Ania 04-07-2013   12:18:13Uwielbiam. Nie jest to na szczęści żaden fast food nafaszerowany chemią. Piękne bułki. Można zjeść 2 takie hamburgery i nie mieć wyrzutów sumienia i obaw, że zacznie się świecić na niebiesko :)Dodaj Komentarz:
Zupa owocowamarysia 15-08-2015   13:10:41Z serem to chyba cheesburgery:-)ola 11-07-2013   14:24:30nie ma jak domowy faścik ;) fajne wychodzą też na grillu.Ania 04-07-2013   12:18:13Uwielbiam. Nie jest to na szczęści żaden fast food nafaszerowany chemią. Piękne bułki. Można zjeść 2 takie hamburgery i nie mieć wyrzutów sumienia i obaw, że zacznie się świecić na niebiesko :)Dodaj Komentarz: