ßßß
Składniki :* 600 g chudej wołowiny, pokrojonej w dużą kostkę,* 1 łyżeczka słodkiej papryki,* 1/2 - 1 łyżeczki pikantnej papryki,* 1 łyżeczka suszonego tymianku,* szczypta soli i pieprzu,* 1 łyżka oliwy,* 3 duże ziemniaki, obrane i pokrojone na 6 części,* 2 średniej wielkości marchewki, obrane i pokrojone w skośne kawałki o grubości około 1 cm,* 1 -2 cebule, obrane i pokrojone na 4 części,* 2 łyżki koncentratu pomidorowego,* 3 ząbki czosnku, obrane,* 2 liście laurowe,* 4 ziarna ziela angielskiego,* 5 ziaren pieprzu,* 450 ml bulionu,
Przygotowanie :W misce zmieszaj oliwę, obie papryki, tymianek, szczyptę soli i pieprzu, dorzuć mięso dokładnie wymieszaj. Zakryj i odstaw do lodówki na 2-3 godziny ( najlepiej na noc ).Do naczynia żaroodpornego włóż mięso i wszystkie pozostałe składniki.Wstaw do piekarnika i piecz około 1 , 5 godziny w 170 stopniach.Po tym czasie zarówno mięso jak i warzywa powinny być mięciutkie.Smacznego !