ßßß
Jesteśmy mięsożercami. Lubimy mięso. Żeberka lubimy tylko ekstramięsne – jedna kość i dużo mięsa. Mmmm.Składniki na 2 porcje:2 żeberka ekstramięsneczosnek, duużook. 1 główkasólpieprzmajeranektymianeksłodka paprykaoliwa z oliwekliść laurowyziele angielskieWykonanie:Żeberka myjemy. Posypujemy solą, pieprzem, papryką, majerankiem i odrobiną tymianku. Delikatnie polewamy oliwą i obkładamy pokrojonym w cienkie plasterki czosnkiem. Wkładamy listki laurowe i ziele angielskie. Przykrywamy i wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny, im dłużej tym lepiej. Po czasie oczekiwania pieczemy w temperaturze 200°C , hmmm zwykle piekę na wyczucie około 1,5 h, może dwie. Po prostu trzeba sprawdzać mięso aby było miękkie. W połowie pieczenie przewracamy mięso na drugą stronę.SMACZNEGO !!!