ßßß Cookit - przepis na devolay (dewolaj) wieprzowy

devolay (dewolaj) wieprzowy

nazwa

Wykonanie

Home
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
devolay (dewolaj) wieprzowy
Polecam przepis na devolay wieprzowy ..czyli kotlet nadziewany…Nadzienie może być bardzo różne i takie jak ja zrobiłam jest jego najprostszą wersją..Nazwa sugerowała by że jest to danie francuskie nic bardziej mylnego .ponieważ jest to danie z kuchni wschodniej zwane kotletem kijowskim..
Produkty:
2 kotlety wieprzowe schabowe na osobę
kawałek sera żółtego na osobę
pieprz świeżo zmielony .czosnek granulowany.odrobina pieprzu cayenne.sól
olej + masło do smażenia..
Panierka:
1 jajko
bułka tarta
Wykonanie:
kotlety cienko rozbijamy.każdy solimy i nacieramy przyprawami .odstawiamy na 1 h do lodówki.
Na każdy płat schabu kładziemy kawałek sera .zawijamy ..obtaczamy w jajku i bułce ..smażymy z każdej ze stron ..przykrywamy i na małym ogniu dusimy około 15 minut dodając ewentualnie trochę masła..
Podajemy z ziemniakami i surówkami..
Do środka można dodać także pokrojoną natkę pietruszki lub koperku..lub wzbogacić poprzez dodanie przesmazonych pieczarek i papryki….Zrobienie nadzienia ma wiele możliwości..
Można poeksperymentować i wybrać najlepszą dla siebie
..
Smacznego ..
Powiązany przepis:
karp w galarecie smażony
jajka faszerowane tuńczykiem i ogórkiem kiszonym
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
flaki wołowe
tort walentynkowy
zapiekanka z brokułami i kurczakiem
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
chałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarniku
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/devolaydewolajwieprzowy