Wykonanie
HomeDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEdevolay (dewolaj) wieprzowy

Polecam przepis na devolay wieprzowy ..czyli kotlet nadziewany…Nadzienie może być bardzo różne i takie jak ja zrobiłam jest jego najprostszą wersją..Nazwa sugerowała by że jest to danie francuskie nic bardziej mylnego .ponieważ jest to danie z kuchni wschodniej zwane kotletem kijowskim..Produkty:2 kotlety wieprzowe
schabowe na osobękawałek
sera żółtego na osobę
pieprz świeżo zmielony .
czosnek granulowany.odrobina
pieprzu cayenne.
sólolej +
masło do smażenia..Panierka:1
jajkobułka tartaWykonanie:kotlety cienko rozbijamy.każdy solimy i nacieramy
przyprawami .odstawiamy na 1 h do lodówki.Na każdy płat
schabu kładziemy kawałek
sera .zawijamy ..obtaczamy w
jajku i
bułce ..smażymy z każdej ze stron ..przykrywamy i na małym ogniu dusimy około 15 minut dodając ewentualnie trochę
masła..Podajemy z
ziemniakami i surówkami..Do środka można dodać także pokrojoną
natkę pietruszki lub
koperku..lub wzbogacić poprzez dodanie przesmazonych
pieczarek i
papryki….Zrobienie nadzienia ma wiele możliwości..Można poeksperymentować i wybrać najlepszą dla siebie..Smacznego ..Powiązany przepis:
karp w galarecie smażony
jajka faszerowane
tuńczykiem i
ogórkiem kiszonymWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
